Δημοσκόπηση: Το 89% των Ελλήνων θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος πορεία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση οι ψηφοφόροι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, ειδικότερα των χωρών Γαλλία,Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία εκτιμούν ότι οι χώρες τους δεν κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ειδικότερα

στην διαδικτυακή δημοσκόπηση της WIN/Gallup International σε δείγμα 14.969 ατόμων αν και οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ευρώπη σε ποσοστό 60%. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα η δημοσκόπηση κατέδειξε ότι το 89% των ψηφοφόρων εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την Ιταλία είναι στο 79% και για την Γερμανία στο 62%.

Αν και η δυσφορία είναι διάχυτη το ποσοστό -σε 15 χώρες- που θα ψήφιζε για έξοδο από την ΕΕ ανέρχεται στο 36% των ερωτηθέντων. Ειδικότερα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί σε Γερμανία,Γαλλία και Βέλγιο και έχει αυξηθεί στην Ελλάδα -από το 38% πέρυσι στο 46% φέτος- και στην Φινλανδία -στο 40% φέτος από το 29% πέρυσι-.

Ο Τζόνι Χέλντ, γενικός διευθυντής της ORB International, που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση στη Βρετανία σημείωσε «Το 2016 τα θεμέλια της ΕΕ κλονίστηκαν έντονα.Αυτό που ξεχωρίζει είναι η συντριπτική άποψη από πολίτες της ΕΕ ότι οι χώρες τους πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση – ιδιαίτερα ορατό στη Γαλλία και στην Ελλάδα – πράγμα το οποίο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τα δεξιόστροφα λαϊκιστικά κόμματα».

Επίσης σε ποσοστό περίπου 60% οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση δήλωσαν πως θα ήθελαν να υπάρχουν λιγότεροι πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό το ποσοστό ανέρχεται στο 86% για την Ελλάδα, στο 75% για την Ιταλία και στο 64% για την Γερμανία.

Το άρθρο Δημοσκόπηση: Το 89% των Ελλήνων θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος πορεία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα