Δημόσιο: Νέο μισθολόγιο από το 2016

Τελικά από τον Ιανουάριο του 2016, κι όχι με τις αρχές του 2015, όπως είχε προγραμματιστεί, θα ισχύσει στο Δημόσιο το νέο μισθολόγιο, το οποίο μάλιστα θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά πιλοτικά στους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ από τον Ιούλιο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Η Καθημερινή», παρά τη δυστοκία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο θέμα της εφαρμογής του νέου μισθολογίου

επετεύχθη συμφωνία, με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να μην εκφράζουν αντιρρήσεις στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Επίσης αποφασίστηκε να εφαρμοστεί η διετής δοκιμαστική πρόσληψη των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται αρχικά με τον λεγόμενο «δόκιμο μισθό», ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα και εν συνεχεία όσοι κρίνονται κατάλληλοι θα προσλαμβάνονται κανονικά με αποδοχές Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο μισθολόγιο θα υπάρχει πρόβλεψη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Σε αυτούς θα χορηγείται επίδομα διαβίωσης, το οποίο πάντως θα είναι χαμηλό και δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα