Δήμος Ζωγράφου σχολεία: Ποια παραμένουν κλειστά – Μάθημα με τηλεκπαίδευση

Δύο δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζωγράφου παραμένουν κλειστά από 15 Μαρτίου, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας των κτιρίων. Πρόκειται για το 5ο  και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, που εξαιτίας προβλημάτων στατικής επάρκειας των κτιρίων, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα 430 μαθητές να μένουν εκτός σχολικής δραστηριότητας δια ζώσης, αφού τα μαθήμτα γίνονται με τηλεκπαίδευση. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις οικογένειες, που ξαφνικά βρίσκονται με τα παιδιά τους στο σπίτι σε εργάσιμες

ημέρες για τις οποίες δεν έχει εγκριθεί άδεια ειδικού σκοπού. Οι γονείς αντιδρούν καθώς δεν υπήρχε σαφής σχεδιασμός για την επιστροφή στην κανονική λειτουργία του σχολείου και αρνούνται την τηλεκπαίδευση, απαιτώντας άμεσα λύση.

Συγκεκριμένα, οι γονείς, εκφράζουν την αγανάκτησή τους αφενός αρνούμενοι την τηλεκπαίδευση, αφετέρου διεκδικώντας από τους αρμόδιους φορείς την άμεση επανέναρξη της σχολικής δραστηριότητας, με ασφαλείς σχολικούς χώρους και γενναία χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών. Από τις πολλαπλές παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς, κατάφεραν να επιτύχουν τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την αναζήτηση χώρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείου. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής συμπαρίσταται στους συλλόγους γονέων του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου καθώς και στην Ένωση Γονέων Ζωγράφου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής:

«ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 5ου – 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 430 ΠΑΙΔΙΑ & ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και στην κυβέρνηση συνολικά για το γεγονός ότι από την Παρασκευή 15 Μαρτίου έκλεισε το 5ο – 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, λόγω προβλήματος στην στατική επάρκεια, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει χειροπιαστός σχεδιασμός σχετικά με την επιστροφή στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των ως άνω σχολικών μονάδων. Η διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας για 430 παιδιά είναι ανεπίτρεπτη.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των Συλλόγων Γονέων του 5ου – 6ου Δημοτικού Σχολείου και της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, που έχουν αποτρέψει προσώρας την αρχική πρόχειρη «λύση» της τηλεκπαίδευσης και της λειτουργίας του Σχολείου πρωί/απόγευμα. Με την αποφασιστικότητά τους, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τόσο στον Δήμο όσο και στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, έχουν αναγκάσει σε αναδίπλωση την Δημοτική Αρχή, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει χώρους για να εξασφαλιστεί η πρωινή & δια ζώσης λειτουργία του Σχολείου. Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και διεκδικούμε:

Άμεση επανέναρξη της δια ζώσης & πρωινής λειτουργίας υποχρεωτικού & ολοήμερου προγράμματος 5ου – 6ου Δημοτικού Σχολείου ΖωγράφουΕξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης/αποπεράτωση εργασιών με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια το ως άνω σχολικό κτίριο τον Σεπτέμβριο του 2024, με την έναρξη της σχολικής χρονιάςΔιενέργεια ελέγχων στατικής επάρκειας σε όλα τα σχολεία – Γενναία χρηματοδότηση προγράμματος συνολικής αναβάθμισης, ανανέωσης & επέκτασης σχολικής στέγης σε επίπεδο Αττικής
Όπως γράφει και το πανό του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Ζωγράφου:

Με «πάμε κι όπου βγει» δεν γίνεται Παιδεία
Θέλουμε σύγχρονα κι ασφαλή Σχολεία!
Το ΔΣ»

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο με τα αιτήματα των γονιών στην εκπομπή  “Οι Δεκατιανοί” στο SKAI News

Keywords
Τυχαία Θέματα