Δημήτρης Βίτσας: «Δεν βγαίνει το πρόγραμμα μόνο με τα επώδυνα μέτρα…»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.


Όλα δείχνουν δύσκολα!

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης το είπε ξεκάθαρα: «Δεν βγαίνει το πρόγραμμα μόνο με τα επώδυνα μέτρα, χρειάζεται και το παράλληλο πρόγραμμα».

Αναλυτικά ο Υπουργός τόνισε:

Για το πρόγραμμα «Αν πάρεις μόνο τα επώδυνα μέτρα, μειώνεται η ενεργός ζήτηση της οικονομίας, γι’ αυτό χρειάζεται το παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης. Καθήκον μας μέχρι το 2019 να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Το νέο μνημόνιο «Είμαστε χώρα υπό επιτροπεία,

αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε από τη διαδικασία της επιτροπείας ή τη διαδικασία των μνημονίων. Οι δανειστές έχουν τις δικές τους απαιτήσεις, αλλά εμείς λέμε ότι έγινε συμφωνία υπό ειδικές συνθήκες. Το πρώτο κομμάτι της είναι οι υποχρεώσεις μας, το άλλο οι υποχρεώσεις των δανειστών».

Για τον κόφτη «Στόχος μας είναι να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Θα πετύχουμε, πάμε στον πόλεμο για να νικήσουμε, όχι για να πεθάνουμε και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά αυτής της Αριστεράς».

Για τους φόρους «Καλό θα ήταν να μειωθούν οι φόροι, αλλά όχι ενάντια στο κοινωνικό κράτος».

Για το δημόσιο «Η κυβέρνηση πήγε πολύ καλά και έκανε κάτι δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της Ευρώπης, αλλά υπάρχουν προβλήματα, όπως αυτά που αφορούν την ίδια τη λειτουργία του δημοσίου».

Για τον ανασχηματισμό «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να συνεισφέρουν, και μέσα και έξω από το κόμμα, ήδη το έχουμε κάνει σε αρκετές περιπτώσεις, και όχι μονό στην κυβέρνηση. Δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο η κομματική προέλευση. Δεν με απασχολεί το θέμα του πού θα πάω, αλλά η κυβερνητική λειτουργία».

Το άρθρο Δημήτρης Βίτσας: «Δεν βγαίνει το πρόγραμμα μόνο με τα επώδυνα μέτρα…» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα