Δημήτρης Παπαδημητρίου: Από το ινστιτούτο Levy στην κυβέρνηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ορκίζεται σήμερα στη μία υπουργός και θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Σταθάκη στο αναβαθμισμένο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η επιλογή του αποτέλεσε μία από τις εκπλήξεις του χθεσινού ανασχηματισμού.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής στο Bard College στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Σύζυγος του Δ. Παπαδημητρίου είναι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia και είναι κάτοχος MA και PhD στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.

Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Economic Issues, European Journal of Political Economy, Review of Political Economy, Challenge. Έγραψε και επιμελήθηκε 13 βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί από τους εκδοτικούς οίκους Palgrave Macmillan, Edward Elgar, και McGraw-Hill.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος επιτροπών του Κογκρέσου Αμερικής και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών στην Σαγκάη, Κίνας.

Το άρθρο Δημήτρης Παπαδημητρίου: Από το ινστιτούτο Levy στην κυβέρνηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα