ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και Χ.Α. για την αύξηση του δημόσιου χρέους

Τα στοιχεία της Eurostat που εμφανίζουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο 160,5% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, σχολιάζουν κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα.

«Η αύξηση του χρέους σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα δείχνει το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης πολιτικής»

τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας πως μονάχα ο συνδυασμός «πρωτοβουλιών κοινής διαχείρισης χρέους» με την αντικατάσταση της λιτότητας από «μια νέα οικονομική πολιτική με αναπτυξιακή λογική», μπορεί να δώσει «βιώσιμη προοπτική».

ΑΝ.ΕΛ.

«Το πραγματικό success story του [Αντώνη] Σαμαρά είναι η αύξηση του δημοσίου χρέους», σημειώνει από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, σημειώνοντας πως το χρέος διαμορφώθηκε στο 160,5% του ΑΕΠ «παρά τον κοινωνικό Αρμαγεδδώνα του μνημονίου, με θύματα τα εκατομμύρια ανέργους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Χ.Α.

Την «ανθελληνική πολιτική των τοκογλύφων» που έχει ως «στόχο» την «αφαίμαξη του ελληνικού ορυκτού πλούτου» καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως «το καταστροφικό μνημόνιο οδηγεί σε ύφεση, ανεργία και αύξηση του δημοσίου χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα