Δήλωση αλληλεγγύης της Γερμανικής Αριστεράς για την ΕΡΤ

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες. Δυστυχώς, επαληθεύονται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μιλάμε για τη επιβολή των προσταγών της τρόικας. Πολύ σωστά ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για πραξικόπημα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, βουλευτές και στελέχη της Γερμανικής Αριστεράς, για την ΕΡΤ.

«Η

άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων συμμετοχής και συναπόφασης προϋποθέτει ότι διασφαλίζεται η πρόσβαση στη ευρεία και ανεξάρτητη πληροφόρηση. Δικαίως αγανακτείτε, όπως και εμείς, με τον αβασάνιστο τρόπο που παραμερίζονται τα θεμέλια κάθε Δημοκρατίας.

Αυτό, όμως, είναι το σκεπτικό της τρόικας: να υπονομεύει την οικονομία της χώρας, πράγμα που, άλλωστε, είναι και προς το συμφέρον των γερμανικών ομίλων και τραπεζών, να καταλύει το κοινωνικό κράτος ωθώντας τον λαό στην εξαθλίωση, να περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης και να αναδιαρθρώσει τη χώρα στα μέτρα της αγοράς.

Μας εντυπωσιάζει η αντίσταση που προβάλλετε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στις διαμαρτυρίες μας. Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις του κτηρίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και στο γεγονός ότι πήρατε τη δημόσια Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο στα χέρια σας και συνεχίσετε να μεταδίδετε πληροφορίες.

Χαιρετίζουμε επίσης ότι μέρος των συνδικάτων (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) κήρυξε 24ωρη απεργία.

Μεταφέρουμε σε εσάς και στους καταληψίες του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ την αλληλεγγύη μας και σας ευχόμαστε σε αυτή σας την αντιπαράθεση πολλή δύναμη και αντοχές. Διότι δεν αγωνίζεστε μόνον για σας, αγωνίζεστε στη θέση όλων μας!» συμπληρώνουν οι υπογράφοντες της ανακοίνωσης.

Die Abgeordneten des Arbeitskreises Internationale Politik

Jan van Aken

Christine Buchholz

Sevim Dagdelen

Diether Dehm

Wolfgang Gehrcke

Annette Groth

Heike Hänsel

Claudia Haydt

Andrej Hunko

Stefan Liebich

Niema Movassat

Paul Schäfer

Alexander Ulrich

Katrin Vogler

Katrin Werner

Keywords
Τυχαία Θέματα