Δικαιώθηκε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στη διένεξη με την ΕΥΔΑΠ

Δικαστική δικαίωση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είχαμε στη διένεξή του με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Με την απόφαση 211/2013 του Διοικητικού Πρωτ. Πειραιά επιδίκασε στο δήμο το ποσό των 5.625.720 Ευρώ, για τα τέλη διέλευσης αγωγού και εξαναγκάζει την ΕΥΔΑΠ να καταβάλει τα χρήματα άμεσα.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που συμβάλει

σημαντικά ώστε ο δήμος να μπορεί να έχει βιώσιμα οικονομικά για τα επόμενα χρόνια.

Η δημοτική αρχή εξάρει τη συμβολή της Νομικής υπηρεσίας του δήμου και ιδιαίτερα «των κ. Κώστα Καραπαναγιώτη και της κας Χρύσας Μυργιαλή, οι οποίοι παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν τα πολύ ισχυρά και οργανωμένα νομικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, κατάφεραν να παρουσιάσουν έναν πληρέστατο φάκελο και να κερδίσουν την υπόθεση».

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα:

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, παρόλο που η οικονομική συγκυρία δεν ευνόησε, τηρήσαμε απόλυτα την προεκλογική μας δέσμευση για περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και κατ’ επέκταση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας. Ο ΟΛΠ, η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ είναι οι τρεις μεγάλοι ρυπαντές της ευρύτερης περιοχής. Από την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε μεγάλους αγώνες για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Και με τις τρεις πρώην ΔΕΚΟ και νυν Ανώνυμες Εταιρείες υπό καθεστώς ιδιωτικοποίησης, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Ίσα ίσα έχουμε εκφράσει δημόσια την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση τους. Ωστόσο δεν ανεχόμαστε οι συγκεκριμένες εταιρείες να παρουσιάζουν κερδοφορία και να λειτουργούν ως ιδιωτικές εταιρείες, σε βάρος της κοινωνίας του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αναγκάζει την ΕΥΔΑΠ να καταβάλει ΑΜΕΣΑ τα χρήματα στο Δήμο είναι μια ιστορική απόφαση, αφού πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νίκη. Στέλνω μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως ακολουθούν κι άλλες εξίσου μεγάλες ή και μεγαλύτερες νίκες. Νομοτελειακά όποιος αγωνίζεται κερδίζει και ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας φημίζεται για τους αγώνες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα