«Δικαίωση» Σαμαρά στη Γερμανία

Μπορεί στην Ελλάδα οι προσπάθειες του πρωθυπουργού να μην αναγνωρίζονται στο βαθμό που θα επιθυμούσε, στη Γερμανία όμως, η εφημερίδα Handelsblatt τον ανακήρυξε ως Ευρωπαίο πολιτικό της χρονιάς για το 2012, εξηγώντας ότι στις δύσκολες στιγμές «αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της χώρας του και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ,

στο σχόλιο του στην Handelsblatt με τίτλο «ο αταλάντευτος», περιέγραψε την πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά μέχρι την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον περασμένο Ιούνιο.

«Σε εκείνες τις στιγμές της ευθύνης ο πολιτικός, που στο παρελθόν άσκησε πολεμική στα άκρως αναγκαία μέτρα λιτότητας, μετεξελίχθηκε σε έναν πολιτικό που αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της Ελλάδας σε αυτή τη δύσκολη θέση», τόνισε.

«Ο Αντώνης Σαμαράς κατέδειξε τι σημαίνει για μία χώρα να έχει στη ηγεσία της μια προσωπικότητα που μπορεί να αναγνωρίσει τον σωστό δρόμο σε μια απέλπιδα κατάσταση και να διανύσει αυτόν τον δρόμο ενάντια σε όλες τις αντιστάσεις», συμπληρώνει στο άρθρο του ο πρ. υπουργός.

«Ο Αντώνης Σαμαράς κατέδειξε τι σημαίνει για μία χώρα να έχει στη ηγεσία της μια προσωπικότητα που μπορεί να αναγνωρίσει τον σωστό δρόμο σε μια απέλπιδα κατάσταση και να διανύσει αυτόν τον δρόμο ενάντια σε όλες τις αντιστάσεις» αναφέρει ο κ. Γκένσερ, μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα