Διεθνές βραβείο φωτογραφίας σε Έλληνα

Στον φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) Άρη Μεσσήνη, δόθηκε το 19ο βραβείο Φωτογραφίας Bayeux- Calvados for War Correspondents που δίνεται στους πολεμικούς ανταποκριτές για τις φωτογραφίες του στη μάχη της Σύρτης, στη Λιβύη, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2011.

Οι φωτογραφίες του Μεσσήνη αποτυπώνουν τη βία, αλλά και τη σύγχυση και τον πανικό που κυριαρχούσαν πριν από τη μάχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου με τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις,

λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του Λίβυου ηγέτη.

Ο 35χρονος συμπατριώτης μας είναι επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του AFP στην Ελλάδα από το 2006. Ήταν απεσταλμένος του πρακτορείου στη Λιβύη και την Αίγυπτο στη διάρκεια της «Αραβικής Άνοιξης» και έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία, όπως τα Days Japan 2012, Fotoweek 2011, NPPA κλπ.

Φωτογραφίες του παρουσιάστηκαν και στο φετινό φεστιβάλ φωτορεπορτάζ Visa pour l'image μαζί με άλλων Ελλήνων συναδέλφων του- της Λουΐζας Γουλιαμάκη και του Άγγελου Τζωρτζίνη που επίσης εργάζονται στο AFP της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός Bayeux- Calvados Awards for War Correspondents ξεκίνησε το 1994 με πρωτοβουλία των αρχών της πόλης Bayeux και τιμά φωτορεπόρτερ με το εν λόγω βραβείο επαγγελματικής φωτογραφίας που καλύπτουν τις ένοπλες συγκρούσεις και τις επιπτώσεις τους για τους αμάχους ή ρεπορτάζ που αφορούν την προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα