Διερευνάται η δράση της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 34χρονου ράπερ, ο Νίκος Δένδιας διαβίβασε στην εισαγγελία στοιχεία που προέρχονται από την αστυνομία, καθώς και άλλα από δημοσιεύματα εφημερίδων για την οργάνωση και κυρίως τη δράση της Χρυσής Αυγής. Με την κίνηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης αναμένεται να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο κατά του εάν προκύπτουν επαρκή στοιχεία καθώς όπως τονίζει οι

ενέργειες της Χ.Α. «φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

Ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «η δραστηριότητα αυτή που περιγράφεται στο έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους Δικαίου, προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της χώρας», ενώ τονίζει πως με τη συμπεριφορά και της πράξης των μελών της Χρυσής Αυγής, εκτίθεται η χώρα και η δημοκρατική της παράδοση καθώς και ο νομικός της πολιτισμός.

«Η αντιμετώπιση της συμπεριφοράς αυτής επιβάλλει κατά συνέπεια την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων, που προβλέπει το Σύνταγμα, ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας ποινικής δικονομίας», αναφέρει συμπληρώνοντας πως τόσο το υπουργείο όσο και η ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών για κάθε συνδρομή.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργό για τη δολοφονία Φύσσα

Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες. Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση.

Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και – πολύ περισσότερο - όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα.

Όπως συνέβη με την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που κάθε Έλληνας καταδικάζει με απέχθεια. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του Ελληνικού λαού. Όμως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα εκείνο που της αξίζει: ανάπτυξη, ειρήνη και ευημερία. Ας σεβαστεί λοιπόν ο καθένας το λαό, τους κόπους και τις θυσίες του.

Και βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία!

Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!

Keywords
Τυχαία Θέματα