«Δίχτυ» προστασίας στην ελληνική οικονομία από ΕΚΤ με 15 δισ. ευρώ

Με ενίσχυση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και την οικονομία 12 – 15 δισ. ευρώ απαντά η ΕΚΤ και η Ελλάδα στην καχυποψία των αγορών για τη χώρα μας κι αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα η στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες

από την Τράπεζα της Ελλάδος, στη συνάντηση του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα με τον Μάριο Ντράγκι συμφωνήθηκε να παρασχεθεί το ποσό των 12 έως 15 δισ. ευρώ για επιπλέον ρευστότητα στην οικονομία, όμως αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται εντός του συμφωνημένου προγράμματος με την ΕΚΤ.

Ρόλο στην απόφαση της ΕΚΤ έπαιξε και η δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα στον δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τον Σεπτέμβριο ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την Κεντρική Τράπεζας της Ευρώπης ανέρχονται σε 42,6 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, o οίκος Ficth εκτιμά ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι σε θέση να καλύψουν τυχόν κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από τα stress tests από τις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα