Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) σχετικά με την τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009, καθώς η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

Εξάλλου, αυτό είχε ζητήσει και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, που ερευνούσε την υπόθεση και εντόπισε τυχόν ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και άλλων μελών του οικονομικού

επιτελείου της τότε κυβέρνησης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, που μελέτησε την υπόθεση, αποφάνθηκε ότι η δικογραφία θα διαβιβασθεί αύριο στη Βουλή, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Παντελής θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του και πιο συγκεκριμένα να πάρει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος μάλιστα είχε κληθεί ως ύποπτος, αλλά δεν κατέθεσε, κάτι που και ο ίδιος ζήτησε, με αναφορά του στον κ. Τέντε.

Keywords
Τυχαία Θέματα