Διασώθηκαν 3.600 μετανάστες το τελευταίο διήμερο από το ιταλικό ναυτικό

Συνεχίζεται καθημερινά η διάσωση μεταναστών που εγκαταλείπου την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να βρεθούν στην Ευρώπη, στην οποία προσπαθούν να φτάσουν μέσω της Ιταλίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από 3.600 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων γυναικών και παιδιών, διασώθηκαν την Παρασκευή (30/5) και το Σάββατο (31/5) από σκάφη του ιταλικού Ναυτικού και του Λιμενικού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι 3.612 μετανάστες εντοπίστηκαν σε 11 πλοία και πλοιάρια, και μεταφέρθηκαν σε λιμάνια

της Σικελίας και στο νησί της Λαμπεντούζα, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Λιμενικού.

Η πλειοψηφία των διασωθέντων προέρχονται από το Συρία και χώρες της Βορείου Αφρικής.

Τουλάχιστον 43.000 μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ιταλία μέσω της Μεσογείου κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, που ισούται με το σύνολο των μεταναστών που εντοπίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013, σύμφωνα με το ιταλικό Λιμενικό.

Με αυτό το ρυθμό, το 2014 αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ των 60.000 μεταναστών που καταγράφηκαν το 2011, έτος της Αραβικής Άνοιξης, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες το Σάββατο, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη πως δεν κάνουν αρκετά προκειμένου να βοηθήσουν την Ιταλία να αντιμετωπίσει το κύμα της μετανάστευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα