Διάσημος φιλέλληνας στα δικαστήρια, γιατί αγρίεψε με… τον Θεό (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Είναι διάσημος, άθεος και αγαπά την Ελλάδα!

Ο ταλαντούχος κωμικός Στίβεν Φράι κινδυνεύει με πολύ βαρύ πρόστιμο, εξαιτίας των όσων είπε για τον Θεό, απαντώντας σε ερώτηση παρουσιαστή για το «τι θα έλεγες στον Θεό αν έφτανες ποτέ στις πύλες του παραδείσου».

Τα όσα είπε ο διάσημος Φράι στην εκπομπή The Meaning of Life του ιρλανδικού τηλεοπτικού καναλιού RTE, είχαν γίνει

αμέσως viral, ενώ στην βαθιά θρησκευόμενη Ιρλανδία ξέσπασε σάλος.

Η απάντηση του Φράι ήταν η εξής: «Θα του έλεγα: Καρκίνος οστών σε παιδιά; Τι παίζει με αυτό; Πώς τόλμησες; Πώς τόλμησες να δημιουργήσεις έναν κόσμο γεμάτο δυστυχία που πλήττει αθώους; Δεν είναι σωστό. Είναι απόλυτα, απόλυτα μοχθηρό. Γιατί να σέβομαι έναν ιδιότροπο, κακιασμένο και ηλίθιο Θεό που δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο αδικία και πόνο. Πρέπει να περάσουμε τη ζωή μας γονατιστοί ευχαριστώντας τον; Τι είδους Θεός θα έκανε κάτι τέτοιο; Ο Θεός που δημιούργησε το σύμπαν, εάν όντως δημιουργήθηκε από έναν Θεό, είναι προφανώς ένας μανιακός που δρα με τελείως εγωιστικά κίνητρα».

Σύμφωνα με τον ιρλανδικό Independent, η μήνυση για τα σχόλια του Φράι, που φαίνεται πως πρόσβαλαν το θρησκευτικό αίσθημα ορισμένων τηλεθεατών, κατατέθηκε το 2015. Βέβαια γραφειοκρατικά προβλήματα καθυστέρησαν πολύ την εκδίκαση της υπόθεσης, όμως ο άνθρωπος που έκανε την μήνυση δεν το βάζει κάτω.

Ο Φράι, όπως όλα δείχνουν θα τρέχει στα δικαστήρια, ενώ βάσει του νόμου περί βλασφημίας, πιθανόν θα βάλει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Να σημειωθεί πως ο κωμικός αναφέρεται πολύ συχνά στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και έχει ανοιχτά πάρει το μέρος του απελπισμένου ελληνικού λαού.

Το άρθρο Διάσημος φιλέλληνας στα δικαστήρια, γιατί αγρίεψε με… τον Θεό (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα