Διαμαρτυρία στις 14/2 για τη βία κατά των γυναικών

Η ημέρα των ερωτευμένων είναι ταυτόχρονα μια ημέρα διαμαρτυρίας για τη βία κατά των γυναικών. Η παγκόσμια εκστρατεία «1 billion rising» άρχισε ως μια πρόσκληση δράσης, καθώς ένα δισεκατομμύριο γυναίκες θα υποστούν βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Στις 14 Φεβρουαρίου άνδρες και γυναίκες καλούνται σε εκδηλώσεις ανά την υφήλιο διατρανώνοντας με τη συμμετοχή τους την αντίθεσή τους στη βία κατά των γυναικών και δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς αυτές.

Στην Ελλάδα

έχουν προγραμματιστεί συνολικά τέσσερεις εκδηλώσεις. Μια εξ αυτών θα πραγματοποιηθεί στις Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη (16:00), όπου θα συμμετέχουν οργανισμοί της πόλης, προκειμένου να συζητήσουν για την ανάληψη δράσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις γυναίκες. Ταυτόχρονα, στο «American College» θα γίνει η εκδήλωση «Το Walk of Honor: Put yourself in your shoes», όπου θα ζητηθεί από τους άντρες να περπατήσουν σε πασαρέλα ή να τρέξουν σε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα!

Την ίδια ημέρα στη Μυτιλήνη έχει δοθεί «ραντεβού» για dance party στο Ρεσάλτο, με «οδηγό» έναν επαγγελματία της λατινικής μουσικής. Φυσικά από το party δεν θα λείψει η ελληνική μουσική, η οποία θα έχει τη δική της συμβολή στην εκδήλωση, η οποία ανοίγει τις πόρτες της στις 20:00.

Τέλος, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με σκοπό να ζητηθεί για ακόμη μια φορά ένα τέλος στη βία κατά των γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα