Διακοπές με την εφορία να καραδοκεί το Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος του έτους, έρχεται η «λυπητερή» για τους φορολογούμενους, που θα κληθούν να πληρώσουν επτά φόρους. Το οικονομικό επιτελείο έχει θέσει ως στόχο, να μαζέψει μέσα στους επόμενους μήνες 7 δισ. ευρώ από φόρους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πως μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον Φόρο εισοδήματος.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά, εξαιτίας της αύξησης του τέλους.

Η εισφορά αλληλεγγύης

αφορά όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή των εγγράφων για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, με τα σημειώματα να αναφέρουν πως οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τον ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012.

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουν καταβληθεί οι τρεις από τις πέντε δόσεις για το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (χαράτσι ΔΕΗ).

Τον Αύγουστο, θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών του φόρου πολυτελείας για πισίνες, σκάφη και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα.

Τέλος, το τελευταίο δίμηνο του έτους οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα κληθούν να καταβάλουν το αντίτιμο για τα τέλη κυκλοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα