Διακίνηση κοκαΐνης: Χειροπέδες σε Σουηδό – Ναρκωτικά και real estate με “μαύρο χρήμα”

Τον αναζητούσε η Interpol, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί από τις Αρχές της Σουηδίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για εμπλοκή σε υπόθεση σε υπόθεση εισαγωγής  στη χώρα 337 κιλών κοκαΐνης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στη Νέα

Φώκαια Χαλκιδικής, την ώρα που απολάμβανε τις διακοπές του και τον οδήγησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε να τεθεί υπό κράτηση ενόψει της απόφασης για την έκδοσή του. Ο λόγος για 38χρονο Σουηδό, ο οποίος πέραν της εμπλοκής σε δύο χρονικές περιόδους στην εισαγωγή με πλοία από χώρες της Λατινικής Αμερικής στη Σουηδία της τρομακτικής ποσότητας κοκαΐνης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ξέπλυμα-νομιμοποίηση μαύρου χρήματος καθώς μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος προχωρούσε σε αγορές ακινήτων  σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!

Ήδη ο 38χρονος, έως τώρα καταζητούμενος, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποφάσισε την κράτησή του μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του στη Σουηδία. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως γνωρίζει το εις βάρος του κατηγορητήριο, αλλά δεν τοποθετήθηκε πάνω σ’ αυτό. Ζήτησε δε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους,  μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο επί του σουηδικού αιτήματος, ισχυριζόμενος, όπως  ότι διαθέτει μόνιμη κατοικία στη Θεσσαλονίκη, απόρροια του γάμου του με Ελληνίδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου, σε περιοχή της Χαλκιδικής.

38χρονος Σουηδός

“Πρόκειται», συνεχίζει η Αστυνομία «για 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πράξεις που έλαβαν χώρα από το καλοκαίρι μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο του 2020, στη Σουηδία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες».

Αναλύοντας περισσότερο τις κατηγορίες που έχουν ασκηθεί σε βάρος του από τις Αρχές της πατρίδας του η Αστυνομία προσθέτει ότι «ο συλληφθείς κατηγορείται μαζί με συνεργούς του,  ότι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εισήγαγαν συνολικά και μέσω θαλάσσης περίπου 337 κιλά κοκαΐνης, ενώ μέσω εταιρειών που διαχειριζόταν, “νομιμοποίησε” περίπου 400.000 ευρώ μέσω αγορών ακινήτων και πολύτιμων αντικειμένων σε Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Παναμά».

Σύλληψη μέλους οργανωμένου εγκλήματος

Τις ίδιες ώρες με τη συμβολή δύο αστυνομικών σκύλων, εκπαιδευμένων στην ανίχνευση ναρκωτικών, συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 57χρονος ημεδαπός, ως μέλος καλά οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης-αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς έκρυβε τον «λευκό θάνατο» μέσα σε είδη ρουχισμού, σε φωτιστικό, κάτω από τραπέζι και στο εσωτερικό μονωτικού υλικού (φελιζόλ).

Με την καθοριστική συμβολή, λοιπόν, αναφέρει η Αστυνομία,  των αστυνομικών σκύλων ICE και VECTOR, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εννέα δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 4 κιλών και 602 γραμμαρίων.

73.080 ευρώ, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε είδη ρουχισμού, επιδαπέδιο φωτιστικό, κάτω από τραπέζι και εντός μονωτικού υλικού αφρολέξ.

Πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Κατασχέθηκαν επίσης, επιβατικό αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσα διευκόλυνσης των παράνομων δραστηριοτήτων του κυκλώματος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα