Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δήμου Καλύμνου


Σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Καλυμνίων που διατηρεί σε διάφορες Τράπεζες και μέχρι του ποσού των 41.658,54 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων προχώρησε την περασμένη Τρίτη η Επιχείρηση οικοδομικών υλικών του Στέφανου Χατζημιχάλη.

Συγκεκριμένα με βάση την υπ’ αριθμ. 183/2014 Διαταγή Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω, η εν λόγω Εταιρεία

μετά και την απόρριψη του αιτήματος της από το Δήμο Καλυμνίων για εξωδικαστικό συμβιβασμό, προχώρησε δια της πληρεξουσίου δικηγόρου της στη σύνταξη κατασχετηρίων.

Τα σχετικά κατασχετήρια κοινοποίησε σε όλες τις Τράπεζες του νησιού στις οποίες διατηρεί λογαριασμούς ο Δήμος Καλυμνίων.

Με βάση τα κατασχετήρια αυτά που κοινοποιήθηκαν στις Τράπεζες αλλά και στο Δήμο Καλυμνίων, ήδη έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και μέσα σε οκτώ ημέρες, αφότου επιδόθηκε το κατασχετήριο, οι Τράπεζες στις οποίες κοινοποιήθηκε οφείλουν να δηλώσουν στη γραμματεία του Ειρηνοδικείου Καλύμνου εάν υπάρχει στον λογαριασμό του οφειλέτη (Δήμος Καλυμνίων) το ποσό που αφορά στην κατάσχεση και εάν υπάρχει κάποιο ποσό, οφείλει να το δεσμεύσει υπέρ του επισπεύδοντος.

Εάν η τράπεζα δεν κάνει δήλωση, θεωρείται εκ του νόμου ότι έχει κάνει αρνητική δήλωση.

Στη συνέχεια με μέριμνα του πληρεξουσίου δικηγόρου του επισπεύδοντος, θα ετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος που θα κατατεθεί στο Κατάστημα που δήλωσε ότι υπάρχει το ανάλογο χρηματικό ποσό ή στην κεντρική νομική υπηρεσία της τράπεζας αυτής, η οποία μετά από έλεγχο ενημερώνει το επισπεύδοντα για την ημέρα και τον τόπο, που θα του αποδοθούν τα κατασχεθέντα χρήματα.

Ο επιχειρηματίας Στέφανος Χατζημιχάλης την περίοδο 2000-2001 προμήθευσε το δήμο Καλυμνίων με διάφορα οικοδομικά υλικά, κατόπιν διαγωνισμού, εκδίδοντας τα νόμιμα τιμολόγια και παραστατικά . Το ύψος των προμηθειών ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.

Αποπληρώθηκαν στην πορεία κάποια ποσά και έμεινε κάποιο υπόλοιπο απλήρωτο που ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ.

Η μη πληρωμή αυτού του ποσού οδήγησαν τον επιχειρηματία να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Μετά από μία Οδύσσεια αρκετών χρόνων, τον Ιούλιο 2014 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κω, εξέδωσε την υπ’ αριθμό 183/2014 Διαταγή Πληρωμής ύψους 41.685 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων.

Κατά της απόφασης αυτής, ο Δήμος Καλυμνίων στην 29-9-2014 κατέθεσε αίτηση ανακοπής, η οποία θα συζητηθεί την 19-5-2015.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα