Δένδιας Ρώμη: Συνάντηση με την ειδική σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη

Συνάντηση με την ειδική σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, Stephanie Turco Williams, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. Ο κ. Δένδιας

υπογράμμισε το θέμα της ακυρότητας του παράνομου και ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού “μνημονίου” και επανέλαβε την εποικοδομητική θέση της Ελλάδας για την προώθηση της σταθερότητας στη Λιβύη. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναμένεται να έχει συναντήσεις με πρέσβεις σειράς Αφρικανικών και Λατινοαμερικάνικων κρατών στην Ιταλία, με παράλληλη διαπίστευση στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντήσει τους/τις Πρέσβεις των ακόλουθων κρατών: Αγκόλα, Αιθιοπία, Ακτή Ελεφαντοστού, Δημοκρατία Γουινέας, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Ισημερινή Γουινέα, Κένυα, Κογκό, Λεσότο, Μαδαγασκάρη, Μάλι, Μαυριτανία, Μοζαμβίκη, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας, Ουγκάντα, Σενεγάλη, Σομαλία, Τανζανία, Αϊτή, Βολιβία, Γουατεμάλα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελ Σαλβαδόρ, Ισημερινός, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα και Παραγουάη. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντήσει και τους παράλληλα διαπιστευμένους στην Ελλάδα Πρέσβεις του Ομάν, του Ουζμπεκιστάν και της Υεμένης.

Συνάντηση στη Ρώμη με την Ειδ. Σύμβουλο του ΓΓ ΟΗΕ για τη Λιβύη. Συζητήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα & υπογράμμισα το θέμα της ακυρότητας του παράνομου & ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού “μνημονίου”. Επανέλαβα την εποικοδομητική θέση για προώθηση σταθερότητας στη . pic.twitter.com/jkXaEdHneg

Nikos Dendias (@NikosDendias) February 8, 2022

Η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Κρις Χίτον-Χάρις

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα, στο Λονδίνο ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον ασκούντα καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Κρις Χίτον-Χάρις. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το κλίμα ήταν εξαιρετικά θερμό και ο νεοδιοριζόμενος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει από πρώτο χέρι για τις ελληνικές θέσεις. Με τη σειρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών άδραξε την ευκαιρία και του έκανε εκτενή ενημέρωση για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα