Δεν θα αναρτώνται τα «πόθεν έσχες» δικαστικών και εισαγγελέων

Με επιστολή της, στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ζητά για λόγους ασφαλείας, να μην αναρτώνται στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των δικαστών και εισαγγελέων.

Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει ότι με τροπολογία του Ν. 4065/2012, οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, δικαστών, εισαγγελέων, δημοσίων λειτουργών, νομαρχών, δημάρχων, δημοσιογράφων κ.λπ. θα αναρτώνται πλέον στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής

και θα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.
Η Ένωση υπογραμμίζει: «Είναι προφανές ότι η έκθεση σε "δημόσια θέα" των ονομάτων των συγγενικών μας προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας μας, των μέσων μεταφοράς μας (προσδιοριζόμενων κατά τύπο και αριθμό κυκλοφορίας), των τραπεζικών μας λογαριασμών κ.λπ., πέραν του ζητήματος συμβατότητας της εν λόγω ρύθμισης με τις συνταγματικές διατάξεις περί λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την "Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά και ευκαιρίες τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο».
Ακόμη, η Ένωση τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας, κάτι όμως που είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, όπως η ίδια επισημαίνει. Για το λόγο αυτό οι εισαγγελείς προτείνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση «να δημιουργηθούν δύο ειδικά προανακριτικά τμήματα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα οποία θα στελεχωθούν με αστυνομικούς και εξειδικευμένους υπαλλήλους (οικονομολόγους, ειδικούς οικονομοτεχνικούς επιστήμονες, μηχανικούς περιβάλλοντος, πολιτικούς μηχανικούς, ιατρούς κ.λπ.) με απόσπαση από κρατικές υπηρεσίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα