Δεν τελείωσε ακόμη, στην Ελλάδα ζούμε

Ο Άρης δε σώθηκε μαθηματικά –ακόμη- χθες το βράδυ. Μπορεί να αισθάνεται σχετικά ασφαλής, αλλά –στην Ελλάδα ζούμε- θα είναι απόλυτα βέβαιος κερδίζοντας στην Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική.

Το ματς δεν θα είναι «αδιάφορο» όπως λέμε, η Ξάνθη είναι καλή ομάδα, κανείς δεν μπορεί να την εντάξει σε «σενάρια»,

το έδειξε ολοκάθαρα με τη νίκη επί του γείτονα Πανθρακικού και δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι αδιάφορη: Η έκτη θέση μπορεί να τη βγάλει Ευρώπη αν ένας από τους τέσσερις των πλέι οφ δεν πάρει άδεια συμμετοχής. Και σε επίπεδο αδειοδότησης δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα έχει προβλήματα...

Παράλληλα, υπάρχουν θεματάκια που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Παραδείγματος χάρη, υποθέσεις στο διαιτητικό δικαστήριο. Να κλείσει με μια συμφωνία η διαμάχη για να μην έχει κανείς να επενδύσει κάπου ώστε να αφαιρέσει στις δικαστικές αίθουσες αυτό που κατακτήθηκε μέσα στο γήπεδο. Δεν τέλειωσε ακόμη σεζόν. Για το ελληνικό πρωτάθλημα, μάλιστα, ξέρετε καλά ότι δεν θα τελειώσει μέχρι να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία.

Που σημαίνει ότι ούτε την άλλη Κυριακή τελειώνει μιας και… ο «κακός Άρης» ρνήθηκε επίμονα, μετά το ματς με τον Πανθρακικό, τις τάσεις αυτοκτονίας που έδειχνε ως τότε. Βασικοί και μεγάλοι πρωταγωνιστές, είναι οι ποδοσφαιριστές του και οι οπαδοί που (προκάλεσαν εξελίξεις και) στήριξαν με δύναμη την προσπάθεια. Τόσο ο προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος, όσο και ο πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας, έχουν δικό τους μερίδιο και πρέπει να τους αναγνωριστεί αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Γιατί αντίστοιχα τους έχει ασκηθεί και κριτική.

Η ατυχής προσπάθεια που παρατηρείται από χθες να εξισωθεί το περιστατικό της Βέροιας με την επανέναρξη μετά την προσωρινή διακοπή με αυτό στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής, έχει την εξήγηση της. Το έκανε και ο Άρης μετά τα γεγονότα στο ΆρηςΗρακλής το 2005: Όταν κάποιος που αγαπάς πραγματικά κάνει ένα λάθος και κινδυνεύει, θέλεις και προσπαθείς να τον βοηθήσεις με όποιο τρόπο. Συχνά αδιαφορείς και για την πιθανότητα να εκτεθείς, δεν υπάρχει καθαρό μυαλό, συχνά ούτε μέτρο απομένει, μόνο συναίσθημα.

Αλλά δεν σημαίνει ότι μπορείς να πείσεις. Υπάρχει δεδικασμένο: Ο Άρης τιμωρήθηκε με μηδενισμό αφαίρεση βαθμών και… εννιά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη περίοδο (με αποτέλεσμα το Χαριλάου να ανοίξει την Άνοιξη για τους φίλους του).

Υπάρχει και το προηγούμενο (πάλι με τον Άρη εμπλεκόμενο) με το Σταύρο Τριτσώνη να διακόπτει οριστικά το ματς Άρη – Αστέρα Τρίπολης για ένα… μπουκάλι ενός φελλού, στη Χρυσούλα Κουρομπύλια. Για την οποία υπήρξε και ιατρική γνωμάτευση ότι δεν τραυματίστηκε, κάτι στο οποίο «πατούσε» ο Άρης για να πείσει το ρέφερι να συνεχίσει το ματς μετά την εκκένωση του γηπέδου.

πηγή: pamesports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα