Δεν ψηφίζει άρση των πλειστηριασμών βουλευτής της ΝΔ

Την πρόθεση να καταψηφίσει διάταξη για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Τρίπολης. Ο πρ. υπουργός, αναφέρθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη υπεροψία».

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως, αν ήταν στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Ευάγγελου Βενιζέλου θα ζητούσε να γίνει η εξεταστική, υπογραμμίζοντας πως εκτίμησή του είναι ότι δεν υπάρχουν ευθύνες.
Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι «ουδείς βουλευτής από την επαρχία θα ψηφίσει διάταξη, που θα φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους συμπολίτες του». «Αυτό έχει εξηγηθεί σαφώς στον υπουργό Οικονομικών, σε συσκέψεις που έγιναν με τους βουλευτές της ΝΔ, ο οποίος εκδηλώνει πολλές φορές μια υπεροψία αδικαιολόγητη, όπως και μια αισιοδοξία αδικαιολόγητη -και του το είπα προσφάτως στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο υπουργός πρέπει «να κάνει πιο συστηματική προσπάθεια και να καταλάβει, ποια είναι η πραγματικότητα στα ελληνικά νοικοκυριά». Σημείωσε πως για την πρώτη κατοικία θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα των πλειστηριασμών για τις περιπτώσεις που αποκρύπτονται εισοδήματα.

Για τις απολύσεις στο δημόσιο, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε υπέρμαχος του μέτρου της κινητικότητας, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να μην αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων, και προσέθεσε ότι επιλογές που έχουν οριζόντιο χαρακτήρα είναι άδικες και πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια από τους αρμόδιους υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα