Δεν πληρώνουμε τη δόση των 1,56 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ

Δεν θα πληρώσει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση τη δόση των 1,56 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης.

Ερωτηθείς εάν σήμερα πάμε σε συμφωνία, ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι θα πάμε». «Προέχει αυτή τη στιγμή να εξασφαλίσουμε με νηφαλιότητα και αρμονία το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφανθεί την Κυριακή στο δημοψήφισμα.

Είναι ένα δικαίωμα το οποίο το Eurogroup προσπάθησε να το στερήσει κλείνοντας τις τράπεζες, εμείς το εξασφαλίζουμε όπως απαιτείται από την ελληνική πολιτεία, αυτός είναι ο στόχος μας να επιστρέψουμε στον ελληνικό λαό να εκφράσει την άποψή του για την πρόταση των δανειστών και από την επόμενη Δευτέρα, από την επόμενη μέρα να βάλουμε μπροστά την οιδόμηση μιας βιώσιμης λύσης για την ελληνική κοινωνική οικονομία», δήλωσε ο ίδιος.

Όπως είπε εξάλλου, «εμείς είμαστε αυτοί που λέμε ναι στο ευρώ, αλλά για να πούμε ναι στο ευρώ πρέπει να έχουμε μια βιώσιμη λύση, το πρόβλημα με την πρόταση των δανειστών ήταν ότι δεν ήταν βιώσιμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα