«Δεν πίστευα ότι θα χάναμε στο -19. Ένιωθα ότι θα κερδίσουμε»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, στην νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της ΤΣΣΚΑ, στον τελικό του final 4 της Ευρωλίγκα, Γιώργος Πρίντεζης χαρακτήρισε το δικό του νικητήριο καλάθι ως το μεγαλύτερο σουτ της ζωής του.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Γαύρος», ο «ερυθρόλευκος» άσος τόνισε πως το πρώτο ματς των τελικών της Α1 με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Πέμπτη (17/5), είναι το κρισιμότερο και σημαντικότερο παιχνίδι

της περιόδου.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη στην εφημερίδα «Γαύρος»:

Τι πέρασε από το μυαλό σου τη στιγμή που ήρθε η μπάλα στα χέρια σου;

«Δεν προλαβαίνει να περάσει κάτι από το μυαλό και να σκεφτώ κάτι. Προπονητικά είναι μια άσκηση που την κάνω κάθε μέρα και βγαίνει και μηχανικά. Είναι αυτή μια κίνηση που μου αρέσει και βγήκε. Νόμιζα ότι είχε λίγο παραπάνω χρόνο και δεν το πανηγύρισα γιατί την είχαμε πατήσει σε παρόμοια περίπτωση φέτος κάνα δυο φορές. Επέστρεψα, λοιπόν, στην άμυνα για να τελειώσουμε το ματς».

Έφυγε καλά η μπάλα από τα χέρια σου; Είπες ότι θα έμπαινε;

«Όταν έφυγε κατάλαβα ότι ήταν απλά ένα σουτ. Δεν θεώρησα ότι ήταν και πολύ καλό. Σίγουρα ήταν το μεγαλύτερο σουτ της ζωής μου, ας ελπίσουμε μέχρι το επόμενο».

Μία μέρα μετά φαίνεστε πολύ ήρεμοι, είναι γιατί δεν το έχετε συνειδητοποιήσει;

«Δεν υπάρχει καμία ένταση, το βλέπω και είναι και το περίεργο της ομάδας. Έχουμε πάρει ευρωπαϊκό, αλλά κανείς δεν πετάει στα σύννεφα. Δεν το ξεχάσαμε και δεν θα το ξεχάσουμε, αλλά είναι μια ευχάριστη στιγμή που θα πρέπει να τη συνεχίσεις. Μέσα σε 24 ώρες πρέπει να τη βάλεις στο περιθώριο και να κοιτάξεις την επόμενη, έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Όλοι στην ομάδα είμαστε μετρημένοι και οι προπονητές έφτιαξαν μια ομάδα με καλά παιδιά, που ξεκινάνε από το μηδέν, με σωστή νοοτροπία και δεν φτάνουν σε ακρότητες».

Όταν η διαφορά πήγε στο -19 πίστεψες ότι είχατε χάσει;

«Όχι, δεν πίστευα ότι θα χάναμε στο -19. Το ένιωθα ότι θα κερδίσουμε. Με το που βάλαμε δύο τρίποντα και πήγε στους δέκα, το πίστεψα περισσότερο. Ένας τελικός δεν παύει να είναι τελικός. Πολλά παίζουν ρόλο, αλλά το βασικό είναι η άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ ήταν σφιγμένη και είχαμε ποδοσφαιρικό σκορ στο τέλος».

Πού αφιερώνεις το τρόπαιο της Ευρωλίγκας;

«Το αφιερώνω σε όλους γιατί είναι το πρώτο καλό τρόπαιο που παίρνουμε. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Από τους πιο στενούς ανθρώπους, τον πρόεδρο, μέχρι τους γυμναστές, σε όλους το αφιερώνω».

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας και η τέταρτη θέση του Παναθηναϊκού θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία των τελικών;

«Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα από όσα λέμε από την αρχή της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, παίζει ωραίο μπάσκετ και το έκανε και στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Την Πέμπτη θα ’ναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. Από σήμερα θα πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα βρούμε ενέργεια. Το πρώτο ματς είναι σημαντικό και θέλουμε να το κερδίσουμε».

Πίεση δεν αισθάνεστε ποτέ; Θα υπάρξει πρόβλημα διαχε

Keywords
Τυχαία Θέματα