Δεν εξελέγη πρόεδρος Δημοκρατίας από τη Βουλή- 160 υπερψήφισαν και 135 «παρών»

Με 160 βουλευτές να υπερψηφίζουν το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα για πρόεδρο Δημοκρατίας και 135 να καταψηφίζουν ολοκληρώθηκε ανεπιτυχώς η πρώτη φάση για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

Συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές, καθώς από την διαδικασία έλειπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, ο οποίος έχασε αιφνιδίως τον πατέρα του και μετέβη στην περιοχή καταγωγής του, αλλά και ο κ. Γιοβανόπουλος, χωρίς προφανή λόγο απουσίας. Επίσης απουσίασαν οι κ.κ. Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης

Αλεξόπουλος που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή και δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους για την τελική τους επιλογή. Παράλληλα, έλειπε και η κα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία λείπει με αποστολή του Κοινοβουλίου στην Βενεζουέλα, ενώ ενημέρωσε ότι εάν ήταν παρούσα θα ψήφιζε “παρών”. Η ψήφος της δεν προσμετράται πάντως.

Παρόντες στην διαδικασία ήταν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πήραν ειδική άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών.

Από τους 24 ανεξάρτητους τον Στ. Δήμα ψήφισαν 5: Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Χρήστος Αηδόνης.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, με τα 2/3 της Βουλής, δηλαδή 200 βουλευτές να απαιτούνται και πάλι για την εκλογή ΠτΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα