Δεν είναι «πλεονάζον» το προσωπικό της πρώτης κινητικότητας

Σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό που είχε ενταχθεί στην πρώτη διαδικασία της κινητικότητας και μετακινήθηκε σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήρθε κατόπιν ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μαρίνας Χρυσοβελώνη, για το αν πρόκειται να τεθούν ξανά σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι που είχαν μετακινηθεί σε άλλα υπουργεία την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε το μέτρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «με τον Ν. 4093/2012, εισήχθη ο θεσμός της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ως πάγια και διαρκής διαδικασία, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίησή του προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

«Βάσει αυτής της πρώτης διαδικασίας κινητικότητας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η μετακίνηση 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών τους.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θεωρεί ότι, ενόψει της εφαρμογής του Ν. 4172/2013, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως πλεονάζον το εν λόγω προσωπικό», αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα