Δεν έχει ανάγκη άμεσης ρευστότητας η Ελλάδα

«Σημαντική πρόοδο» καταγράφει στις συνομιλίες της Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις. Ο ίδιος, δε θέλησε να απαντήσει συγκεκριμένα γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης. Οι συνομιλίες ήταν «παραγωγικές και εποικοδομητικές», θα συνεχιστούν από τις έδρες τους για τα «εκκρεμή θέματα» και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στα πλαίσια

της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, στις αρχές Δεκεμβρίου, είπε για τους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Ράις.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πως η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης, αφού «μπορεί να χρηματοδοτηθεί τους επομένους μήνες από τις υπάρχουσες πηγές ρευστότητας»!

Ο κ. Ράις, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το γεγονός του πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ενώ απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το 2014.

«Η Ελλάδα πέτυχε ένα σημαντικό στόχο, ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο», τόνισε, χωρίς όμως να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένες πτυχές των διαθρωτικών αλλαγών, όπως για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup ότι η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει «να ολοκληρωθεί άμεσα» και πως πολλοί υπουργοί Οικονομικών χωρών της ευρωζώνης «χάνουν την υπομονή» τους, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι «υπάρχουν ζητήματα, τα οποία τα δουλεύουμε για αρκετό χρόνο με τις ελληνικές αρχές, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και σ' αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα