Δεκαεπτά οδηγοί ταξί στην απόχη της τροχαίας για «πειραγμένα» ταξίμετρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Σαφάρι» της Τροχαίας, έξω από πιάτσες ταξί σε μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά καθώς και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έφερε

στο αυτόφωρο δέκα επτά οδηγούς, που είχαν «πειράξει» τα ταξίμετρα για δύο λόγους.

Ο ένας ήταν για να διακόπτεται η λειτουργία της ταμειακής μηχανής και να μην εκδίδεται ποτέ απόδειξη για την πελάτη, που σημαίνει ότι οι οδηγοί φοροδιέφευγαν, ο άλλος για να «γράφει» το ταξίμετρο πολύ μεγαλύτερη αξία από την πραγματική διαδρομή για την οποία πλήρωνε ο πελάτης.

Τον τελευταίο καιρό είχαν φθάσει στην Τροχαία καταγγελίες από πολίτες, που παρατηρούσαν «περίεργα», από κάποιους οδηγούς ταξί, σε πολυσύχναστα σημεία. Γνωρίζουν επί πλέον οι αξιωματικοί της Τροχαίας ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αυτά τα φαινόμενα σε βάρος των επιβατών αυξάνονται λόγω της τουριστικής κίνησης.

Έτσι, συγκροτήθηκαν συνεργεία ανδρών και γυναικών της Τροχαίας, που προχώρησαν σε ελέγχους των ταξίμετρων με ειδικούς που γνωρίζουν τα «κόλπα» των παρεμβάσεων.

Η Αστυνομία, έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο το οποίο «σπικάρει» αστυνομικός και ο οποίος εξηγεί τη διαδικασία της επέμβασης στο ταξίμετρο μέσω… ασυρμάτου!

Όπως διευκρινίζει, όταν το ταξίμετρο είναι σε λειτουργία, ο παράνομος οδηγός-καμία σχέση με την πλειοψηφία των βιοπαλαιστών του κλάδου που αγωνίζονται- πατώντας το press, διακόπτει όλη τη διαδρομή χωρίς να εκδίδει τη νόμιμη απόδειξη.

Οι έλεγχοι έγιναν για μία μόνο ημέρα-8-7-2016- από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Υπουργείο Οικονομικών και οικίες Π.Ε.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Το άρθρο Δεκαεπτά οδηγοί ταξί στην απόχη της τροχαίας για «πειραγμένα» ταξίμετρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα