Δεκάδες πυροβολισμοί στη Βουλή του Καναδά

Δεκάδες πυροβολισμοί έπεσαν μέσα στο κεντρικό κτήριο της Βουλής του Καναδά, στην Οτάβα, κατά την καταδίωξη ενόπλου ο οποίος νωρίτερα άνοιξε πυρ στον περίβολο του κοινοβουλίου, τραυματίζοντας έναν άνδρα, πιθανότατα στρατιώτη. Μάλιστα, ένας εικονολήπτης του σταθμού Radio-Canada είπε ότι μέτρησε «50 πυροβολισμούς».

Εν τέλει, ο δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικούς μέσα στο Κοινοβούλιο και έπεσε νεκρός, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Καναδά (CBC). «Ο ένοπλος στο κτίριο της Βουλής

έχει πυροβοληθεί και σκοτωθεί», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Μπερνάρ Τροτιέ.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί, τουλάχιστον 20 σύμφωνα με μαρτυρίες, έπεσαν κοντά στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου και ένας άνδρας εθεάθη να τρέχει προς το κτήριο του κοινοβουλίου.

«Πυροβολισμοί ερίφθησαν στις 9.52 το πρωί στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου. Ένα άτομο έχει τραυματιστεί», ανακοίνωσε η αστυνομία της Οτάβα. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ είναι ασφαλής και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εγκατέλειψε το κτήριο του κοινοβουλίου.

Κατά την καταδίωξη, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί κυνήγησαν τον φερόμενο ως δράστη και εκείνος εισήλθε στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου, απ’ όπου ακούστηκαν τουλάχιστον 30 ακόμη πυροβολισμοί.

Το περιστατικό έρχεται μετά την αύξηση του δείκτη κινδύνου τρομοκρατικής απειλής από χαμηλό σε μέσο, μετά την επίθεση ισλαμιστή με αυτοκίνητο σε δύο Καναδούς στρατιώτες στο Κεμπέκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα