Δέκα χρόνια μετά το Euro του 2004 η Ελλάδα θυμάται και πανηγυρίζει

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια, όμως σε όλους μας φαίνεται σα να ήταν χθες το βράδυ. Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 και στη Λισαβόνα γράφτηκε η κορυφαία σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας, όταν η Εθνική μας, μετά από μια ξέφρενη πορεία όχι μόνο έφτασε στον τελικό του Euro αλλά κατέκτησε και το τρόπαιο απέναντι στην διοργανώτρια Πορτογαλία.

Εκείνη την αλησμόνητη Κυριακή εκατομμύρια Έλληνες κάθονταν μπροστά στις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο

τελικό, χωρίς όμως κανένας μας να έχει συνειδητοποιήσει πως βρεθήκαμε εκεί.

Παρ’ όλα αυτά όλοι πιστεύαμε στην κατάκτηση αυτού του τροπαίου και δεν θέλαμε να χάσουμε την μοναδική ευκαιρία να το κάνουμε δικό μας.

Η πρεμιέρα στη διοργάνωση ιδανική. Οι Καραγκούνης και Μπασινάς παγώνουν τους Πορτογάλους στις εξέδρες, αλλά και τα αστέρια της ομάδας και βρίσκονται να προηγούνται με 2-0 στο 51′! Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 90′ δεν άλλαξε τίποτε.

Και από κει με μια ξέφρενη πορεία βρεθήκαμε στο «Ντα Λουζ» απέναντι και πάλι στους οικοδεσπότες Πορτογάλους, τους οποίους όμως δεν σεβαστήκαμε καθόλου όταν από κόρνερ του Μπασινά και κεφαλιά του Χαριστέα στο 57′ στέλναμε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρικάρντο.

Όσο για το τι επακολούθησε, περιγράφεται μόνο με μια λέξη, ΧΑΜΟΣ. Μια ολόκληρη χώρα στο πόδι.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2004 Λισσαβόνα (Λουζ) – Τελικός

Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1 (57΄ Χαριστέας)

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60΄ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74΄ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43΄ Φερέιρα), Νούνο Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76΄ Βενετίδης), Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (81΄ Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης.

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Το άρθρο Δέκα χρόνια μετά το Euro του 2004 η Ελλάδα θυμάται και πανηγυρίζει εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα