Δασκαλόπουλος: «Δεν απολύουν οι οργανωμένες επιχειρήσεις»

Οι σύγχρονες οργανωμένες επιχειρήσεις δεν απολύουν ή έχουν περιορίσει τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού τους στο ελάχιστο, δεν έχουν ουσιαστικά μειώσει τις αμοιβές και δεν έχουν ουσιαστικά θίξει τα επιδόματα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση βράβευσης Best Workplaces 2013 Greece.

«Δεν είναι τυχαίο ότι σ΄ αυτές τις επιχειρήσεις υπάρχουν τα καλύτερα

συστήματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, οι καλύτερες συμφωνίες με τα σωματεία, ο καλύτερος μέσος όρος αμοιβών. Ότι σ΄ αυτές τις επιχειρήσεις τηρείται η νομιμότητα σχολαστικά, ότι οι εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση καταβάλλονται κανονικά, ότι εκεί δεν υπάρχει μαύρη εργασία», πρόσθεσε. «Παρ΄ όλη τη μιζέρια που κυριαρχεί και τη δυσοίωνη προοπτική που μας διακατέχει ως κοινωνία, ο επιχειρηματικός κόσμος καταφέρνει ακόμη, παρά τα κτυπήματα που έχει δεχτεί, να πολλαπλασιάζει τα φωτεινά παραδείγματα άριστης πρακτικής και κοινωνικής ευθύνης».

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι αυτά συμβαίνουν «μέσα στα συντρίμμια της μονομερούς λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές μας και στα οποία συνεισφέρει η αβελτηρία και ατολμία του πολιτικού μας συστήματος». Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι μακριά από ιδεοληψίες, αγκυλώσεις του παρελθόντος και κομματικές συνθηματολογίες, η σύγχρονη συμμαχία εργοδοσίας και εργαζομένων είναι η μόνη που μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα σε κάθε επιχείρηση και να συνεισφέρει έτσι ευρύτερα στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα