Δανάη Μπάρκα – Τσαλίκης: «Εγώ θέλω με το θάρρος μου να μπορώ να συζητάω πράγματα και να έχω γνώμη»

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Τσαλίκης για τη Μαρίνα Σάττι και τα προσβλητικά μηνύματα που δέχτηκε ο ίδιος, τοποθετήθηκε η Δανάη Μπάρκα και οι συνεργάτες της στον αέρα της εκπομπής της το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου. Ανάμεσα σε όσα είπε, η παρουσιάστρια υποστήριξε ότι το να εκφράζει κάποιος τη διαφωνία με την άποψη κάποιου άλλου με αγενή και προσβλητικό τρόπο δεν είναι σωστό. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι λόγω της πολιτικής ορθότητας πια ορισμένες τοποθετήσεις επικρίνονται. Αρχικά, ανέφερε: «Όλοι ότι και να πούμε για ένα

θέμα, είτε υπέρ είτε κατά, όλοι κρινόμαστε είτε αυστηρά, είτε με αγένεια, είτε με οποιοδήποτε τρόπο, απλά επειδή λέμε την άποψή μας.

Συμπλήρωσε επίσης πως «είναι άλλο να σου στείλουν “Δανάη, Δέσποινα, συμφωνώ” και άλλο να “τα ακούς”, να σε βρίζουν με αγένεια και να ξεπερνούν τα όρια, επειδή απλά είπες αυτός που θεωρείς εσύ σωστό». Στη συνέχεια, πρόσθεσε για το θέμα της πολιτικής ορθότητας: «Λόγω του political correct έχουμε φτάσει να μη μπορούμε να έχουμε μια άποψη διαφορετική από το “πρέπει”, από το σύνηθες, προκειμένου να γλιτώσουμε τα σχόλια και τις “ευχετήριες κάρτες” που μας έρχονται μετά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχεις τον κόσμο “με το μέρος σου”, να θυματοποιηθείς, να δείχνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι, να μην πιάνεις θέματα που να συζητιούνται σε κάθε σπίτι». Τέλος, η Δανάη Μπάρκα τόνισε: «Από την άλλη υπάρχει και η πλευρά που λέει ότι εγώ θέλω με το θάρρος μου να συζητάω πράγματα που όλοι συζητάμε και να έχω μια γνώμη, γιατί μπορεί κάποιος να μετακινηθεί».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσαλίκη για την Μαρίνα Σάττι

Ο τραγουδιστής μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες εξέφρασε την άποψή του για τη φετινή εκπρόσωπο της Eurovision. Ειδικά, επέκρινε τα χασμουρητά της κατά τη συνέντευξη Τύπου, που θεωρήθηκαν σχόλιο για την τραγουδίστρια του Ισραήλ, και συμπλήρωσε ότι έλαβε πολύ αρνητικά μηνύματα μετά από αυτές τις δηλώσεις του. «Έκανα κάτι δηλώσεις χθες για τη Eurovision και σήμερα έλαβα υβριστικά μηνύματα, γιατί θεώρησαν ότι έθιξα την κυρία Σάττι. Έχω άποψη, είπαμε τα καλύτερα, ότι είναι καλλιτεχνάρα, τα έδωσε όλα, αλλά τη θεωρώ ανώριμη. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω έναν άνθρωπο που χασμουριέται, έναν άνθρωπο να τουρλώνει τον κ**ο του σε φωτογραφίες… Δεν έχω τίποτα με την κυρία!», είπε αρχικά ο Γιώργος Τσαλίκης.

Έπειτα, διευκρίνισε: «Αν χασμουριόμουν στη συνέντευξη του Ισραήλ, θα ζητούσα συγγνώμη και θα έλεγα ότι είμαι απαράδεκτος ή αν ήμουν αδιάβαστος στην παρουσίαση, δεν θα έλεγα μετά μπούρδες. Πρέπει να έχουμε σεβασμό και στην κριτική που μας γίνεται. Η Σάττι κοιτούσε την κάμερα που την τραβούσε, το ήξερε και έκανε ότι κοιμάται». Ο Γιώργος Τσαλίκης έχει τοποθετηθεί επικριτικά απέναντι στην Μαρίνα Σάττι και στη συμπεριφορά της και στο παρελθόν, ωστόσο είχε πει θετικά σχόλια για την ερμηνεύτρια και για την παρουσίαση του τραγουδιού στη Eurovision. Ιδιαίτερα, είχε αναφέρει πως «το τραγούδι είχε μία συνέπεια σε αυτό που είναι η συγκεκριμένη καλλιτέχνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δανάη Μπάρκα – Τσαλίκης, Εγώ,danai barka – tsalikis, ego