Δ. Δασκαλόπουλος: Το μνημόνιο έχει ξεπεραστεί!

Δριμεία επίθεση εναντίον του μνημονίου και του ό,τι αυτό επιφέρει στην χώρα μας και στους παραγωγικούς τομείς της, φάνηκε με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, θεωρώντας ότι έχουμε ανάγκη από ένα ‘ευρύτερο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης’, που να ξεπερνά τον στενό κορσέ του μνημονίου, για

το οποίο όπως -μεταξύ άλλων- είπε χαρακτηριστικά «έχει ξεπεραστεί και αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα».

Αναλυτικότερα, «Το μνημόνιο έχει ξεπεραστεί και -ουσιαστικά- αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα. Δεν ανταποκρίνεται πλέον ούτε στις ανάγκες, ούτε στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Εδώ και τώρα, έχουμε ανάγκη από ένα ευρύτερο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, που να ξεπερνά τον στενό κορσέ του μνημονίου. Έχουμε ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που να γράφει «Ελλάδα» στην ούγια!

Η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Αυτό που θέλει είναι να μην καταστραφεί. Σωτηρία ζητούν οι πολίτες –όχι αδιέξοδα μέτρα, ούτε εύκολες καταγγελίες. Δεν καλούμαστε σήμερα να επαναδιαπραγματευθούμε το μνημόνιο, αλλά, το εθνικό μας μέλλον.

Αυτή είναι η πραγματική πρόκληση για όσους κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τούτον τον τόπο.»

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων ο κος Δασκαλόπουλος τόνισε: «Δεν μπορώ να κρίνω μέτρα που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ίσως δεν έχουν καν αποφασιστεί. Μπορώ να πω μόνο -από θέση αρχής- ότι η λογική των οριζοντίων περικοπών και της αύξησης φόρων έχει αποδειχτεί αδιέξοδη. Να μαζέψουν το κράτος, να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις για να μην ξαναδούμε αυτό το έργο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα