«Χτυπούσαν» σε αρκετές περιοχές, οι διαρρήκτες που κλείδωσε στο διαμέρισμα η μητέρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, εξαπέλυσαν ληστρικές επιθέσεις οι δύο αλλοδαποί διαρρήκτες τους οποίους… κλείδωσε μέσα στο διαμέρισμά της 45χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών στην περιοχή του Χολαργού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας, μετά τη σύλληψη του Ρώσου και του Γεωργιανού, το δίδυμο είχε εισβάλει το τελευταίο τρίμηνο σε εννέα διαμερίσματα των

τριών συνοικιών.

Χρησιμοποιούσαν πασπαρτού για να ανοίγουν πόρτες χωρίς να αφήνουν ίχνη

Οι διαρρήκτες, αμφότεροι 37 χρόνων, με ποινικό παρελθόν σε παρόμοια αδικήματα, χρησιμοποιούσαν πασπαρτού με το οποίο άνοιγαν τις κεντρικές, έστω και θωρακισμένες, πόρτες ασφαλείας των διαμερισμάτων, χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης.

Ενώ πρόκειται στις αρχές της εβδομάδος να οδηγηθούν στον ανακριτή, υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Κιλκίς στο Χολαργό χάρη στην ψυχραιμία της 45χρονης ιδιοκτήρτιας αλλά και χάρη στην επιμονή των αστυνομικών που τους έψαχναν επί δύο ώρες μέσα στη νύχτα.

Είχαν μπει σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου και αφαιρούσαν χρυσαφικά

Οι διαρρήκτες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε το πασπαρτού μαζί με άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, είχαν μπει στο διαμέρισμα 4ου ορόφου και αφαιρούσαν κοσμήματα.

Αργά το βράδυ επέστρεψε η ιδιοκτήτρια μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Άνοιξε την πόρτα και προχωρώντας άκουσε συζητήσεις και θορύβους που παρέπεμπαν σε παρουσία κακοποιών μέσα στο σπίτι.

Ψύχραιμα, ενημέρωσε την Άμεση Δράση

Ψύχραιμα κλείδωσε την πόρτα, ενημέρωσε την Άμεση Δράση και σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί απέκλεισαν το οικοδομικό τετράγωνο.

Ο Ρώσος με τον Γεωργιανό, αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν πιαστεί στη «φάκα», βγήκαν στο μπαλκόνι και από εκεί πέρασαν στο διπλανό διαμέρισμα.

Οι ένοικοί του έλειπαν διακοπές και έτσι παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και κρύφτηκαν μέσα.

Οι αστυνομικοί έψαχναν με φακούς σε διαμερίσματα και ταράτσα

Οι αστυνομικοί έψαχναν με φακούς και τα όπλα προτεταμένα σε όλα τα διαμερίσματα και στην ταράτσα.

Τελικά δύο ώρες μετά άναψε ένα φώς στο διαμέρισμα. Κατάλαβαν ότι εκεί κρύβονταν οι διαρρήκτες.

Εισέβαλαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν πάρα την προσπάθεια των δύο αλλοδαπών διαρρηκτών να αντισταθούν.

Στο μπάνιο είχαν κρύψει τα διαρρηκτικά εργαλεία

Στο μπάνιο του διαμερίσματος κάτω από το σιφόνι οι αστυνομικοί βρήκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και δύο καπελάκια τζόκεϊ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών από οικίες στου Παπάγου, στο Χολαργό και στην Αγία Παρασκευή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες, είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Το άρθρο «Χτυπούσαν» σε αρκετές περιοχές, οι διαρρήκτες που κλείδωσε στο διαμέρισμα η μητέρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα