Χρυσή Αυγή: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες Ζησιμόπουλου- Γρέγου

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Πολύβιου Ζησιμόπουλου και Αντώνη Γρέγου στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Ζησιμόπουλος απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζησιμόπουλος, του οποίου η υπεράσπιση χαρακτήρισε «άψογη τη σημερινή διαδικασία», αρνήθηκε

την κατηγορία που τού αποδίδεται. Ο βουλευτής φέρεται, μεταξύ άλλων, να κλήθηκε από την ανάκριση να σχολιάσει πολιτικές θέσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Το ότι κάποιος, ακόμη και ο αρχηγός, εκφράζει τη μια ή την άλλη άποψη, δεν είναι δεσμευτικό για όλους τους υπόλοιπους. Πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο στο καταστατικό της οργάνωσης».

Η απόφαση των δικαστικών λειτουργών για την ποινική του μεταχείριση θα ανακοινωθεί μετά τις 15:00.

Στη συνέχεια, απολογήθηκε και ο Αντώνης Γρέγος, ο οποίος κατηγορείται επίσης για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, η οποία απολογήθηκε προχθές και παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία, που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί, ή όχι, προσωρινά κρατούμενη, οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα