Χριστούγεννα χωρίς γιατρούς…

Παρατείνεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, έως και τις 27 Δεκεμβρίου, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των γιατρών. Την Πέμπτη (19/12) θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους.
Τα παραπάνω συμβαίνουν εν αναμονή του ραντεβού του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

με τους γιατρούς, προκειμένου να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών για τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός.
Οι πιθανολογούμενες απολύσεις γιατρών, αλλά και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, (αν θα επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ , με ποια κριτήρια και εάν θα είναι πλήρους ή και αποκλειστικής απασχόλησης) παραμένουν τα μεγάλα «αγκάθια».
Οι κοινωνικές επιπτώσεις της απεργίας
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αναφέρθηκε στις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η απεργία των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, καλώντας τους γιατρούς να προσέλθουν σε διάλογο με το υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν τη λειτουργία του ενιαίου πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ο Οργανισμός κάνει έκκληση στους ιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας (αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κ.λ.π.) και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα