Χρησιμοποιήστε άφοβα τις ηλεκτρονικές συσκευές στις πτήσεις

«Πράσινο φως» έδωσαν σήμερα (Τετάρτη) οι ευρωπαϊκές αεροπορικές αρχές στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στα επιβατικά αεροπλάνα στη διάρκεια όλων των φάσεων της πτήσης, περιλαμβανομένων αυτών της απογείωσης και της προσγείωσης.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της επέκτασης της ελευθερίας χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροπλάνα χωρίς να κινδυνεύει η ασφάλεια», αναφέρει ο Πάτρικ Κι, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Αεροπορικής Ασφάλειας (AESA).

Η AESA θα δώσει στη δημοσιότητα στα τέλη Νοεμβρίου μια νέα

οδηγία που επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης tablets, τηλεφώνων, e-books και mp3 στις πτήσεις, με την προϋπόθεση όμως οι συσκευές να έχουν μια «λειτουργία πτήσης». Η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ με τη δημοσιοποίησή της.

Ως τώρα η χρήση αυτών των συσκευών δεν επιτρεπόταν παρά μόνον εκτός των φάσεων της τροχοδρόμησης, της απογείωσης και της προσγείωσης. Ωστόσο η χρήση ογκωδών συσκευών, όπως οι φορητοί υπολογιστές, θα παραμείνει απαγορευμένη στη διάρκεια αυτών των τριών φάσεων, σημειώνει η υπηρεσία. Αυτή η νέα οδηγία θα εφαρμοστεί σε όλα τα αεροπλάνα τα οποία διαχειρίζονται ευρωπαϊκές εταιρείες.

Μακροπρόθεσμα, η AESA προσθέτει πως μελετά επίσης νέα μέσα για να επιτραπεί η χρήση κινητών τηλεφώνων εν πτήσει για πραγματοποίηση κλήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα