Χρησιμοποιείτε τελείες, όταν στέλνετε μηνύματα; Είστε… ψυχασθενείς!

Νέα έρευνα του Binghamton University ισχυρίζεται πως η χρήση της τελείας στα μηνύματα, που στέλνουμε μεταξύ μας, αποτελεί ένα δείγμα ψυχασθένειας!

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, όταν κάποιος χρησιμοποιεί τελεία στο τέλος μονολεκτικών μηνυμάτων ή ανολοκλήρωτων προτάσεων –είναι πολύ πιθανό να είναι ψεύτης ή… ψυχασθενής!

Εξαιρούνται, πάντως, οι γονείς, που πιάνουν για πρώτη φορά smartphone στα χέρια τους.

Από την άλλη πλευρά, όσοι κλείνουν τις προτάσεις τους με θαυμαστικό –όπως, «τέλειο!», ελπίζω να είσαι εσύ!», «έλα να πάμε!» είναι πιο ειλικρινείς και συναισθηματικοί.

Σύμφωνα

με την επικεφαλής ερευνήτρια Celia Klin, τα μηνύματα, που ανταλλάζουμε, δεν υπακούν στους κανόνες της γραμματικής και δεν μας βοηθούν να καταλάβουμε τα πραγματικά αισθήματα του συνομιλητή μας, σε αντίθεση με μια κατ’ ιδίαν συζήτηση. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα με βάση τα emoticons (εικονίδια), τα σημεία στίξης και άλλες ιδιαιτερότητες στο γραπτό λόγο του συνομιλητή μας.

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι καταλαβαίνουν τη διάθεση του συνομιλητή τους μέσω μηνυμάτων από τον τρόπο που γράφουν στο skype, το what’s up ή στο Facebook. Αυτά φανερώνονται από την ταχύτητα με την οποία γράφουν, τα emoticons που χρησιμοποιούν ή τις παύσεις ανάμεσα στα μηνύματά τους.

Πηγή: NEWS.IN.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα