Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ σήμερα

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα οι συρμοί των ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και Ηλεκτρικού, μετά την 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Το Σωματείο των εργαζομένων (Σ.Ε.Λ.Μ.Α), με ανακοίνωσή του, ζητάει

την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο.

«Η εμμονή της κυβέρνησης να εντάξει τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ) στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του στενού Δημόσιου Τομέα, καταργώντας με παράνομο και βίαιο τρόπο την Συλλογική Σύμβασης Εργασίας που έχουμε υπογράψει και βρίσκεται σε ισχύ, μας υποχρεώνει να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων. Επισημαίνεται μάλιστα πως οι διοικήσεις των σωματείων στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ «γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να γίνει ένας επίπονος αγώνας διαρκείας μέχρι να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για την ταλαιπωρία των επιβατών».

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με νέα απεργία και στις 21 Ιανουαρίου 2013, αποφάσισε με καθολική πλειοψηφία και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., αντιδρώντας στην ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο.

«Καμία ομάδα εργαζομένων δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου» διαμήνυσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα