Χιλιάδες τσάντες «μαϊμού» θα έριχνε στην αγορά 61χρονος στην Αθήνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χιλιάδες γυναικείες τσάντες «μαϊμού» σχεδίαζε να… ρίξει στη μαύρη αγορά, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, ένας 61χρονος ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Μετά από πληροφορίες αστυνομικοί της Ομάδας Παραεμπορίου του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων, εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας, κατάστημα με μεγάλο αριθμό

προϊόντων απομίμησης-παραεμπορίου

Σε βάρος του υπευθύνου, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης καθώς και για παράβαση των Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί σημάτων.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα στους χώρους βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και ακολούθως καταστράφηκαν 4.343 απομιμητικά προϊόντα (τσάντες), επώνυμων εταιρειών.

Πρόσφατα, συνελήφθη στην Αθήνα ο Κινέζος «βασιλιάς» των μαϊμού ρολογιών, απομιμήσεων πασίγνωστων παγκοσμίως εταιριών (Rolex, Omega, Gucci, Swatch, Hilfiger), σε διαμέρισμα της οδού Καποδιστρίου στην Αθήνα.

Η Alphafreepress, παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ για την τεράστια οικονομική ζημιά των νόμιμων επαγγελματιών, από την πρακτική πολλών παραεμπόρων, που με δελεαστικές τιμές- κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους αγοραστές την περίοδο της κρίσης- απομακρύνουν τους αγοραστές από τις νόμιμες επιχειρήσεις που καταβάλλουν ενοίκια, μισθούς και φόρους για να κρατήσουν όρθια τα καταστήματά τους.

Έγραφε τότε ότι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει των εορτών, αποκαλύπτοντας ότι, μόνο στην Ελλάδα, οι άμεσες απώλειες λόγω της παραποίησης-απομίμησης των επωνύμων προϊόντων, ανέρχονται σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Σε ποσοστά, το ποσό καλύπτει το 15,6% του συνόλου των πωλήσεων στους τομείς, όπου δραστηριοποιούνται τα διεθνή κυκλώματα στις απομιμήσεις προϊόντων.

Και κάτι ακόμη χειρότερο.

Όλη αυτή η οικονομική ζημιά για τον εμπορικό κόσμο, έχει άμεσο αντίκτυπο στους εργαζομένους, καθώς σημαίνει απώλεια άνω των 20.000 θέσεων εργασίας.

Πανευρωπαϊκά εκτιμάται ότι χάνονται κάθε χρόνο περισσότερα από 28 δις ευρώ, σε εννέα τομείς, λόγω της κυκλοφορίας των από μιμητικών προϊόντων, που βέβαια δελεάζουν το αγοραστικό κοινό, λόγω των χαμηλών σε σύγκριση με τα αυθεντικά, τιμών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρώπης επισημαίνουν ότι χάνονται επίσης άλλα 35 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω των εμμέσων επιπτώσεων της απομίμησης καθώς οι κατασκευαστές αγοράζουν λιγότερες πρώτες ύλες και υπηρεσίες από τους προμηθευτές, προκαλώντας έτσι, αλυσιδωτές επιπτώσεις σε άλλους κλάδους.

Οι τομείς, που πλήττονται είναι οι πάρα κάτω:

Είδη ένδυσης, υπόδησης.Αθλητικά είδη.Κοσμήματα και ρολόγια.Τσάντες χειρός-πορτοφόλιαΑλκοολούχα ποτά και κρασιά.Γυαλιά ηλίου και οράσεως.Προϊόντα καλλωπισμού και προσωπικής φροντίδας.Παιγνίδια.

Το άρθρο Χιλιάδες τσάντες «μαϊμού» θα έριχνε στην αγορά 61χρονος στην Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα