Χιλιάδες μαϊμού προϊόντα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά περισσότερα από 38.000! «μαϊμού» προϊόντα τα οποία είχαν σε αποθήκη και εμπορικά καταστήματα στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης και στο Δερβένι ήταν ένας 32χρονος , δυο νεαροί υπάλληλοί του και ο 41χρονος αδελφός του πρώτου που αναζητείται.

Συνολικά στις έρευνες που έγιναν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στους

τρεις χώρους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 38.091 «απομιμητικά προιόντα» επώνυμων εταιρειών, μεταξύ των οποίων αρώματα, γυαλιά ηλίου, παπούτσια κινητά τηλέφωνα αλλά και υπολογιστές – ταμπλέτες.

Στα καταστήματα βρέθηκαν επίσης ένα υποπολυβόλο UZI , ένας γεμιστήρας χωρητικότητας, 48 φυσίγγια των 9 mm και το χρηματικό ποσό των 73.812,91 ευρώ και των 100 δολαρίων ΗΠΑ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της πλαστογραφίας, παράβασης Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί σημάτων, σχετικά με τα «απομιμητικά» προϊόντα, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράβαση νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, κατασχέθηκαν:

20.600 μπουκάλια απομιμητικών προϊόντων αρωμάτων γνωστών οίκων καλλυντικών,

7.040 απομιμητικά γυαλιά ηλίου διαφόρων γνωστών εταιριών,

2.744 ζευγάρια απομιμητικών αθλητικών παπουτσιών,

4.417 απομιμητικές συσκευές tablet

3.190 απομιμητικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

100 απομιμητικά ρολόγια χειρός γνωστών εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα