Χατζημαρκάκης: Η ΕΡΤ, τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα του πένθους

Κριτική στα μεγάλα κράτη της Ευρώπης για την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα άσκησε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι «το λουκέτο και το μαύρο στην ΕΡΤ είναι η τελευταία πράξη

του δράματος που παίζεται στην Ελλάδα του πένθους, αποκαλύπτοντας τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που εφάρμοσε η τρόικα».

«Πρόκειται για το μαύρο των λάθος υπολογισμών και των αποτυχημένων προγραμμάτων», πρόσθεσε ο κ. Χατζημαρκάκης και υπερτόνισε «τα πολλαπλά κοινωνικά προβλήματα που έχουν προκύψει με πρώτο την ανεργία, κυρίως στους νέους πτυχιούχους και στους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που φτάνουν τις 500.000».

«Είναι το μαύρο των οικογενειών που θρηνούν τα θύματα αυτοκτονιών στη χώρα, που διπλασιάστηκαν μέσα στην κρίση. Το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ είναι το μαύρο του μεγάλου πένθους που βιώνει ο ελληνικός λαός. Είναι το μαύρο του μεγάλου πένθους που σκεπάζει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Είναι καιρός να αλλάξουμε πολιτική στην Ευρώπη, είναι καιρός να αλλάξουμε χρώμα», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα