Χατζηδάκης : Φέρτε το επίδομα για τους συνταξιούχους τον Μάρτη-Τότε θα το ψηφίσουμε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης εκφράζοντας την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους σημείωσε «Λέμε ναι στο επίδομα για τους συνταξιούχους, όχι στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης και γι’ αυτό ψηφίζουμε παρών στην τροπολογία».

Παράλληλα

ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία ώστε να «ξεπαγώσουν» οι βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις για το χρέος και να επανέλθει τον ερχόμενη Μάρτη όταν θα έχουν επικυρωθεί τα πρωτογενή πλεονάσματα από την Eurostat.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου ρώτησε τον κ . Χατζηδάκη «Είπατε ή την αποσύρουμε την τροπολογία και θα την ψηφίσετε όταν έρθει δηλαδή τον Μάρτιο ή σε διαφορετική περίπτωση θα ψηφίσετε παρών σήμερα; Καλά κατάλαβα;».

Για να λάβει τη νεξής απάντηση από το κ. Χατζηδάκη «Τα πράγματα είναι απλά. Είπα ότι έτσι όπως έχει η τροπολογία δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την χώρα. Ήδη πάγωσαν τα μέτρα γα την ελάφρυνση του χρέους. Όπως έχει η τροπολογία και με την αντίδραση ESM και ευρωζώνης υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις. Προτείνουμε λοιπόν να συνεννοηθείτε με το Eurogroup. Υπάρχουν τα πλεονάσματα και θα επικυρωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat και τον Μάρτιο φέρτε την τροπολογία που θέλετε και με περισσότερα χρήματα και εμείς σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον θα την ψηφίσουμε. Ξεκαθαρίζουμε ότι λέμε «ναι» στην στήριξη των συνταξιούχων και «όχι» στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης».

Το άρθρο Χατζηδάκης : Φέρτε το επίδομα για τους συνταξιούχους τον Μάρτη-Τότε θα το ψηφίσουμε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα