«Χαστούκι» από Σόιμπλε: «Εφαρμόστε τα μέτρα και μετά βλέπουμε για το χρέος»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λίγες ώρες μετά την Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρωθυπουργός άφησε να αιωρείται αισιοδοξία και ελπίδα πάνω από τα «ετοιμόρροπα» ελληνικά νοικοκυριά, έρχεται ο «πάγος» από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως μοναδική προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων είναι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής

χαλάρωσης της ΕΕΣε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Όπως ξεκαθάρισε η εκπρόσωπός του, το Βερολίνο θέλει η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πριν να εξεταστεί το αν η χώρα χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση στο χρέος της.

«Θέλουμε πρώτα να υπάρξει εκτέλεση των μέτρων που συμφωνήσαμε» είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Το μόνο που μένει τώρα μετά το «χαστούκι» του Βερολίνου, είναι να δούμε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς στις δηλώσεις.

Οι διαφωνίες ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές και η πλήρης απουσία κοινής γραμμής, φαίνεται πως θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας.

Το άρθρο «Χαστούκι» από Σόιμπλε: «Εφαρμόστε τα μέτρα και μετά βλέπουμε για το χρέος» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα