Χαρδούβελης: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα


Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας «τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Να μην αφήσουμε αναξιοποίητα τα οφέλη της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της οικονομικής σταθερότητας. Στη διαπραγμάτευση η Ελλάδα να είναι ενωμένη και η φωνή της να είναι ενιαία»,

τόνισε ο υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας ότι «πρέπει να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας» και «να αποπληρώνουμε τους τόκους στους πιστωτές της ανελλιπώς».

Βρισκόμαστε σε μία «ιστορική συγκυρία, στην τελευταία φάση προσαρμογής. Η τρέχουσα διαπραγμάτευση του προγράμματος αποτελεί τον προθάλαμο της νέας ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», τόνισε ο Γκ. Χαρδούβελη και πρόσθεσε: «δεν θέλουμε να υπάρξει νέα διόγκωση του χρέους με δανεισμό. Πρέπει να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή».

«Η επόμενη ημέρα από το μνημόνιο θα πρέπει να είναι μέρα λελογισμένης ευθύνης για τη χώρα», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για «πολιτική υπευθυνότητα και σταθερότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός «αλλά εγρήγορση», ενώ επέκρινε τα μη κοστολογημένα προγράμματα που παρουσιάζονται. Αναφέρθηκε ακόμη στον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη φορολογική αλλαγή» και εκτίμησε ότι δόθηκε «η απαραίτητη παράταση και πλέον φαίνονται οι μειώσεις»

«Η επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει. Η ιστορία δεν γράφεται από τους απόντες και τους σχολιαστές της πολιτικής ζωής», κατέληξε ο Γκ. Χαρδούβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα