Χαμάς: Το δράμα του 12χρονου που γλίτωσε γιατί είχε πάει για τρέξιμο

Ο 12χρονος Αριέλ είναι ένας επιζήσας της αιφνιδιαστικής και λυσσαλέας επίθεσης της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Την ώρα που οι τρομοκράτες ξεκλήριζαν την οικογένειά του, ο Αριέλ είχε πάει για τρέξιμο.Η παρουσία του στην κηδεία του πατέρα, της μητέρας και των δύο αδελφών του ήταν σπαρακτική. Το αγόρι κατόρθωσε μέσα στην αφόρητη οδύνη του και τους λυγμούς του να πει την προσευχή του Καντίς. Ο πατέρας του Γιανίβ Ζοχάρ, 54 ετών, η μητέρα του Γιασμίν, 49, και οι αδελφές του Τετστέλ, 20, και Κεσέτ, 18, εκτελέστηκαν

από τους άνδρες της Χαμάς που εισέβαλλαν στο σπίτι τους. Μαζί τους στο σπίτι τους στο κιμπούτζ Ναχάλ Οζ, ήταν και η γιαγιά Χαϊμ Λίβνε, μητέρα της Γιασμίν.

Ο μικρός Αριέλ σώθηκε επειδή είχε πάει για πρωινό τρέξιμο. Όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε εξέλιξη η επίθεση, κρύφτηκε σε ένα κοντινό σπίτι. Κατόρθωσε να περάσει απαρατήρητος και να σωθεί. Ο πατέρας του Αριέλ ήταν ένας πολύ έμπειρος φωτογράφος που εργαζόταν για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Assosciated Press Στην κηδεία της οικογένειας Ζόχαρ υπολογίζεται ότι παραβρέθηκαν πάνω από 1.000 συγγενείς και φίλοι. Το βαρύ πένθος και τη σιωπή που επικρατούσε διέκοπταν οι σειρήνες που σήμαιναν κάθε τόσο συναγερμό για τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα.

“Δεν μας αφήνουν ούτε να θάψουμε τους νεκρούς μας”

“Δεν μας αφήνουν ούτε να θάψουμε τους νεκρούς μας” είπε στους δημοσιογράφους η Σιβάν, αδελφή του Γιανίβ Ζόχαρ Ο Αριέλ θα μεγαλώσει με την οικογένειά της. Σε ένα μήνα, ο 12χρονος ετοιμαζόταν να γιορτάσει την παραδοσιακή εβραϊκή γιορτή ενηλικίωσης το Μπαρ Μιτσβά, που σηματοδοτεί την ενηλικίωση των αγοριών όταν φτάνουν στα 13 χρόνια τους.

Η Σιβάν μέσα στο βαρύ πένθος για την οικογένεια του αδελφού της, επιμένει ότι “θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τη ζωή και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας καταστρέψει. Έτσι, θα εκδικηθούμε για τους θανάτους τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα