Χάλασε η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Πικρά μαντάτα για το πολυαναμενόμενο συνοικέσιο-γάμο των δύο τραπεζών της Εθνικής και της Eurobank καθώς τα νέα που έρχονται από τη συνάντηση που έγινε το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία εκτός από τον κ. Στουρνάρα και τους εκπροσώπους των δανειστών, παρίστατο και ο κ. Προβόπουλος, είναι

ότι η συμφωνία «χάλασε» οριστικά.

Το θέμα προέκυψε από τις ενστάσεις που προέβαλε η τρόικα σχετικά με το μέγεθος του ενεργητικού της νέας ενιαίας τράπεζας καθώς και το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση του ενιαίου ομίλου και έτσι κάθε τράπεζα προχωράει μόνη της.

Πιο συγκεκριμένα, για την επικείμενη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank (την οποία η κυβέρνηση στήριζε απόλυτα μέχρι σήμερα), η Τρόικα έθεσε ερωτήματα για το μέγεθος της τράπεζας που θα δημιουργηθεί και για τον τρόπο που θα επιβαρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Οπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι (μετά την ανάληψη των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς) πρέπει να υπάρξει τρόπος ώστε να απορροφηθούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Bank και, επίσης, το θέμα είναι εάν χρειάζεται να δημιουργηθεί ή όχι ένας νέος πόλος στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα υπάρξει νέο «ραντεβού», στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα