Χ. Θεοχάρης: Αριστερός ο νέος φόρος ακινήτων

Προσπαθώντας να υπερασπιστεί το νέο φόρο ακινήτων αλλά και γενικότερα τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος πάντως, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5, χαρακτήρισε το φόρο ακινήτων ως «αριστερό».

«Από τα 60 δις, ακόμα δεν έχει γίνει όλη η επεξεργασία για να πει κάποιος με σιγουριά ποια είναι προς είσπραξη, αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο ποσοστό τα ανεπίδεκτα, γύρω στο

70-75%», παραδέχτηκε εξάλλου ο κ. Θεοχάρης.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τα όσα είπε περί «υποφορολόγησης» των Ελλήνων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν, ενδεχομένως, ομάδες συμπολιτών μας που δεν φορολογούνται όσο σε άλλα προηγμένα κράτη, όπως στη Γερμανία, εάν έβγαζαν το ίδιο εισόδημα. Υπάρχει και το ανάποδο».

Τέλος, δήλωσε εμφατικά για το φόρο ακινήτων:

«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα "αριστερό". Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν "εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο"».

Keywords
Τυχαία Θέματα