Χ. Σμιτ: «Ο… Χίτλερ δεν αφήνει τη Γερμανία να ηγηθεί στην Ευρώπη»

«Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. Εβραίων, όπως επίσης και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ».

Το παραπάνω τόνισε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ Σμιτ, 93 ετών σήμερα, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους απόμαχους πολιτικούς στη

χώρα του. Και συμπλήρωσε:

Η κρίση «δεν θα ήταν τόσο σοβαρή εάν υπήρχε έστω κι ένας (ηγέτης) στην Ευρώπη που να είχε μια συνολική θεώρηση της καμιάς εικοσαριάς προβλημάτων που ενσκήπτουν. Όμως δεν έχουμε τούτη τη στιγμή μια προσωπικότητα τέτοιου κύρους».

Ο πρώην καγκελάριος επέκρινε την Άγκελα Μέρκελ, η οποία «δεν είναι μια γεννημένη Ευρωπαία», αντίθετα με τον υπουργό των Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.«Αυτή ναι μεν έχει μια συγκεκριμένη τακτική, αλλά (το να έχεις) μια συνολική εικόνα είναι ένα άλλο πράγμα», σχολίασε.

Όσο για την Ελλάδα, το σχόλιό του είναι καυστικό: «Ήταν λάθος να δεχθούμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως το διαπράξαμε και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα